Snelle verzending 1-2 dagen | Spaar voor korting

Een duurzame baby uitzet

Een duurzame baby uitzet

Hoe stel je nu een duurzame baby uitzet samen? We helpen je een beetje op weg.
Inspiratie voor dat lieve kleintje wat eraan gaat komen.
Onderstaande items zijn fijn voor de baby en dragen bij aan een betere wereld. Want zeg nou zelf: we willen toch ‘goed’ doen voor onze wereld en de toekomst van jouw kleintje.
Enkele voorbeelden van wat een duurzame baby uitzet minimaal zou moeten bevatten:

 1. Biologisch katoenen kleding: Kies voor babykleding gemaakt van biologisch katoen, dat vrij is van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Dit zorgt voor een zachte en veilige stof op de gevoelige huid van de baby.
 2. Herbruikbare luiers: Overweeg het gebruik van herbruikbare luiers in plaats van wegwerpluiers. Herbruikbare luiers verminderen de afvalproductie en hebben een kleinere ecologische voetafdruk. Kies voor fairtrade merken die zorgen voor goede werkomstandigheden voor de arbeiders.
  Je moet er in het begin een ‘beetje inkomen’ maar uit ervaring viel het mij alles mee.
 3. Organisch beddengoed: Geef de voorkeur aan biologisch katoenen beddengoed voor het wiegje of ledikantje van de baby. Deze producten zijn gemaakt van natuurlijke vezels en zijn vrij van schadelijke chemicaliën – hoera!
 4. Natuurlijke verzorgingsproducten: Kies voor natuurlijke en biologische verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo, lotion en luiercrème. Tip: lees echt de labels, want green-washing is hier to-the-max! Het mooist is het als er staat: biologisch, fairtrade en vrij van schadelijke ingrediënten.
  Het merk Kenkô, wat wij aanbieden in onze shop is zo’n topmerk.
 5. Houten speelgoed: Ga voor speelgoed gemaakt van duurzame materialen, zoals hout. Houten speelgoed gaat lang mee en is vrij van schadelijke stoffen. Zorg ervoor dat het speelgoed voldoet aan veiligheidsnormen.
 6. Speelgoed van goede materialen: zoals natuurrubber en vrij van chemialien. Bekijk het merk Oli & Carol en Mushie. Gemaakt van veilige en goede materialen + een mooie look/feel.
 7. Fairtrade accessoires: Denk aan accessoires zoals slabbetjes, dekentjes en knuffels die zijn gemaakt volgens fairtrade principes. Dit betekent dat de producenten een eerlijk loon krijgen en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Merken zoals Liewood en Mushie werken volgens deze principies.
 8. Draagdoek of draagzak: Overweeg het gebruik van een draagdoek of draagzak in plaats van een kinderwagen. Dit bevordert de band tussen ouder en baby en is tevens een duurzame keuze.
  Je hebt je handen vrij en je kunt onbeperkt kusjes geven op het hoofdje van je kleintje.
  Lastig wat voor draagdoek/draagzak je moet kiezen? Ons advies: maak een afspraak bij een draagconsulent. Hier kun je verschillende dragers passen en voelen. Ook kan zij je de knopen leren, waardoor je veilig met je kleintje op pad gaat.
 9. Herbruikbare borstvoedingspads: Als je borstvoeding geeft, kies dan voor herbruikbare borstvoedingspads in plaats van wegwerpvarianten. Dit vermindert de hoeveelheid afval en is milieuvriendelijker.

Kiezen voor een duurzame en fairtrade baby uitzet is een stapje in de richting van bewust ouderschap. Door te kiezen voor producten die goed zijn voor de gezondheid en het welzijn van je baby, draag je bij aan een betere wereld voor alle toekomstige generaties. Klinkt goed toch?

Heb je vragen? Stel ze ons. Wij, met ons team hebben een grote schat aan kennis, ervaringen en delen ze graag met jou.

lfs

Categorieën: