Snelle verzending 1-2 dagen | Spaar voor korting

Over ons

Wie zijn over ons? 

Wij zijn Anita en Nelleke. Je kunt ons vinden in de (web)winkel, we zijn de klantenservice, chef inkoop en alles wat daarbij komt kijken. 

Leuk om een stukje ‘geschiedenis’ te horen? 

In 2014 is Stella met de webwinkel ‘Kind zo blij’ gestart, een webwinkel met duurzame kinderkleding voor jongens. Waarom jongens hoor ik je denken? Er was en is al zoveel leuks voor meisjes.
Als snel kwam ik, Nelleke erbij om de webwinkel samen te runnen. Niet veel later kregen we een uitnodiging om bij een duurzame speelgoedwinkel de bovenverdieping te huren in hun shop. Stiekem was het altijd al mijn droom om een fysieke winkel te hebben, dus dit was een mooie kans. Een mooie kans om uit te proberen of Dordrecht klaar was voor duurzame kinderkleding en of de samenwerking tussen mij en Stella net zo fijn was als de vriendschap.  
Merken zoals Smafolk, Duns Sweden en Bergstein werden ingekocht. Al snel kwamen er toch ook meidenitems in de collectie, want iedere dag werd er gevraagd: is er geen meisjeskleding? 
Na een jaar wilde de speelgoedwinkel de ruimte zelf vullen en was het de vraag: doorgaan? Of stoppen? Inmiddels waren wij: Stel & Nel, Jut & Jul, Peppie & Kokkie, Buurman & buurman … Je snapt ‘m: Kind zo blij ging door! 
 
We vonden een mooi pandje op de Voorstraat 428. Lekker scheef, monumentaal, helemaal opgeknapt in oude stijl en met hele hoge plafonds. Mooi avonturen hebben we hier beleefd en nieuwe merken werden aan ons assoirtiment toegevoed. Denk aan Mini Rodini, Mingo, the Campamento, Piupiuchick, Gosoaky.
Wie Kind zo blij uit die tijd kent, weet hoe vol het op een gegeven moment stond en dat er zelfs tot 3,5 meter hoog artikelen te vinden waren.
 
Tijd voor een nieuw avontuur! 
We verhuisden verderop in de straat, naar een prachtig pand aan de Voorstraat 302. Daar vind je ons nog steeds, met de allerleukste kleding, musthaves en accessoires voor kids. Van wieg tot puberteit! 
Anita kwam vast in dienst en is gebleven.
Als snel na de feestelijke opening kwam COVID op ‘visite’ en als kers op de taart een energiecrisis. Dit vroeg veel van onze creativitiet en doorzettingsvermogen.

Maar 2024 is een nieuw jaar, met nieuwe kansen. En een jaar met veranderingen. Stella gaat uit het bedrijf en Nelleke + Anita blijven de mooie winkel runnen.  
 
Wat is ons assortiment?

Kinderkleding, gemaakt van mooie materialen, duurzaam en eerlijk geproduceerd. Dit vinden wij belangrijk. Er komen geen kinderhandjes aan te pas, niemand wordt uitgebuit en het milieu wordt tot een minimum belast. Gelukkig kan dit tegenwoordig ook hip en tijdloos. Kleding die was na was mooi blijft en tegen een stootje kan. Fijn om te dragen qua comfort en fijn om te zien. Dat is wel zo leuk voor mama en papa. Klinkt goed, vind je niet? 
Ook voor de liefste kraamcadeaus en andere waar-je-heel-hebberig-van wordt cadeaus kun je bij ons terecht. Keer op keer proberen we producten uit te zoeken waar iedereen blij van wordt. 

Een leuk weetje : 
Wist je dat voorheen in onze winkel de Zeeman heeft gezeten? Wel 40 jaar lang! Google maar: Zeeman Dordrecht Voorstraat 302 – je weet niet wat je ziet : ) Mooi geel is niet lelijk. Mocht je een keer in de buurt zijn, kom dan maar eens naar binnen. De glazen lichtbakken in het plafond zijn origineel. Dit heeft jaren verborgen gezeten, maar gelukkig zijn ze nu weer te zien. 

We hopen je snel te zien. 

Veel shop plezier! 

Liefs Anita & Nelleke

Kind zo blij
Voorstraat 302
3311 CW Dordrecht
info@kindzoblij.nl
+316 27549960

Openingstijden | Dinsdag tot zaterdag | 10.00 – 17.00 uur