Snelle verzending 1-2 dagen | Spaar voor korting

Garderobe tips

Garderobe tips

Hoe stellen jullie een garderobe samen?

Daisy: Meestal begin ik met één of twee items die ik helemaal geweldig vind. Een jurk, een broek of zoals dit seizoen de hartjes Spencer van Bobo choses. Daar bouw ik dan een garderobe omheen. Oh, ik kijk ook altijd eerst wat er nog op zolder ligt en wat er nog past. En ik denk ook in aantallen. Beetje gek, maar het werkt voor mij heel overzichtelijk. Vijf broeken, vijf tops/blouses, twee truien en twee jurken. Draagt je kindje juist graag jurken, zou ik het aantal broeken en jurken omdraaien.
Kirsten: meestal verkoop ik eerst wat te klein is of waar we echt op uitgekeken zijn. Voorheen kon ik direct iets gaan kopen, maar als ik nu iets leuks zie bij een nieuwe collectie, wacht ik vaak even tot (bijna) alles er is. Ik kijk natuurlijk wel al. Als alles er is probeer ik wat setjes te maken in mijn hoofd en echt na te denken wat ze nodig hebben. Dan begin ik meestal met een paar items en daar ga ik omheen “bouwen”. Ook van mijn vriendin geleerd. Ik spaar alles op tot ik compleet ben. Bij de winterkleding mogen ze het dan na de herfstvakantie aan;-). En natuurlijk zit er ook wel eens een item bij die ze niet echt nodig hebben.

Waar halen jullie je inspiratie vandaag?

Daisy: Pinterest, Instagram, straatbeeld, winkels Kirsten: instagram, lookbooks, volwassen mode en Pinterest. Kies je voor veel of minder items? Daisy: Ha, minder. Dat was aan de aantallen te zien vast wel duidelijk. Liever wat minder en dan duurzaam en van goede kwaliteit dan veel voor weinig.
Kirsten: ik probeer steeds minder. Ik kocht nog wel eens teveel en dat is gewoon echt niet nodig. Van Daisy heb ik meer in setjes leren denken. Dat helpt een hoop. En ik koop sowieso liever duurzame kleren. Ik probeer Bodie ook al een beetje uit te leggen waarom ik dat doe.

Online of offline shoppen?

Daisy: offline! Ik oriënteer wel online, maar ga daarna toch het liefst naar de winkel. Het leuke is dat ik dan toch vaak dingen zie die me online niet zijn opgevallen. Een trui die me niet opviel maar door de presentatie in de winkel juist wel. En ook door bijvoorbeeld een mooie stof, wat je online toch echt niet kan zien. Dus hoera nog steeds voor offline.
Kirsten: offline. Voor alles beter! Online zie je toch niet hoe iets echt eruit ziet. En bestellen en daarna terugsturen vind ik ook niet goed. Verder is het gewoon veel gezelliger. Daarnaast wil ik de winkeliers ook steunen. Het is lastig zat met de concurrentie online. En je wilt niet dat dit soort winkels uit het straatbeeld verdwijnen.

Waar halen jullie je kleding vandaan?

Daisy: Bij kindzoblij (duh) en via Vinted.
Kirsten: ja simpel bij kind zo blij. En als ik echt iets wil wat ze daar niet verkopen zoek ik toch online naar de kleinere webshops. En Daisy heeft dit seizoen een mooie jurk voor Bodie via Vinted gevonden. Dus daar kijk ik nu ook en dat is best leuk. Een deel bij Kind zo blij (superleuk!).

Waarom bij ons?

Daisy: Omdat de collectie elk seizoen weer zo mooi is en ik altijd slaag voor zowel mijn dochter als zoon -die qua kleding niet de makkelijkste is. En duurzaam, laten we vooral dat niet vergeten. Bovendien steun ik het liefst een winkel in mijn eigen stad.
Kirsten: omdat het een winkel is waar wij al vele jaren slagen. Het is gezellig, persoonlijk en bovenal hebben ze prachtige kleding steeds weer. En ook niet onbelangrijk ze zijn eerlijk. Ik wilde laatst laarsjes kopen voor Bodie die net aan waren. Ik had ze toch bijna gekocht, omdat ze zo leuk waren. Toch werd gezegd dat ik dat beter niet kon doen, omdat ze er zo uit zou zijn. Dat waardeer ik; eerlijkheid! Net als dat ze zeggen wanneer iets niet staat. Kortom fijne winkel! Mogen de kinderen helpen met het uitkiezen van items.
Daisy: Nee. Ha, dat klinkt echt onaardig he?! Maar ik heb gemerkt dat het veel onrust geeft. Voor zowel mij als voor de kinderen. Ik wil niet discussiëren over kleding. Niet belangrijk En er wordt al genoeg

‘Ik wil niet
discussiëren over kleding’

gediscussieerd. Natuurlijk vind ik het leuk als ze leuke kleding aan hebben, maar het moet niet zo belangrijk zijn dat er discussies over gevoerd worden. Ik weet inmiddels heel goed wat ze mooi vinden en wat niet. En wat ze lekker vinden zitten, ook een belangrijke voor kindjes. Als ik iets meeneem en ze vinden het niet mooi, dan ruil ik het natuurlijk. Maar dat gebeurt nu eigenlijk nooit meer. Omdat ik die geweldige wollen trui toch maar laat hangen en kies voor die leuke groene hoodie.
Kirsten: bij Lux over het algemeen niet. Het maakt hem niet uit en ik maak hem bijna met alles (nog) blij. Bodie mag nu zelf ook wel eens kiezen. Ze is 8 en krijgt ook een eigen smaak nu. Dat vind ik leuk en wil ik ook niet ontmoedigen. Dus af en toe iets meer glitter dan ik eigenlijk kan verdragen;-). Maar meestal bedenk ik van tevoren wat items en laat haar dan uit die items kiezen en dat werkt prima. En ik weet natuurlijk wat ze leuk vinden. Dat scheelt. Een broek is echt een uitzondering voor Bodie bijvoorbeeld. Al is het me dit seizoen bij 1 broek toch gelukt.

Letten jullie op materialen en hoe het gemaakt is?

Daisy: Absoluut! Sowieso voor comfort en kwaliteit. Daarnaast voor duurzaamheid. Ik wil niet meewerken aan fast fashion. Hoe leuk een item ook is, ik word er niet blij van als ik denk aan hoe het gemaakt is en door wie. Het is een bewuste keuze om duurzaam te kopen en een kleine moeite voor een betere wereld. Kirsten: jazeker! Daisy let iets meer op comfort dan ik, maar het moet natuurlijk wel een item zijn waar in gespeeld kan worden. En ja dat kan Bodie in lange jurken ;-). En natuurlijk let ik op duurzaamheid! Daarom kiezen wij ook niet voor winkels als Primark. Daar word ik niet gelukkig van en heel verdrietig als ik denk aan hoe het daar tot stand komt. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer winkels waar je om die reden niet wilt kopen.

Wat is een musthave in iedere collectie?

Daisy: Een goede en mooie jas. Die maakt elke outfit goed!
Kirsten: Voor Bodie een mooie jurk en voor Lux een leuke spencer of gilet. En wat Daisy zegt is zeker waar. Een jas kan de outfit helemaal af maken.

Een goede tip voor andere moeders?

Daisy: Kies twee of drie eyecatchers en vul aan met basics. Zo kan je, ondanks de minimale aantallen, heel veel sets maken. En durf te mixen en matchen. Juist bij kids kan dat gewoon. En Vinted. Verkoop items die te klein zijn en gebruik de opbrengst om iets nieuws te kopen.
Kirsten: denk niet te snel dat een item niet te combineren is. Want juist bij kinderen is dat vaak gewoon wel het geval. Iets uit je comfortzone misschien, maar vaak levert het de leukste setjes op! En natuurlijk items verkopen. Duurzaam en fijn om weer bij een nieuw item te leggen.

Categorieën: