Bootstock laarzen

Bootstock laarzen, nog niet eerder van gehoord? Lees dan snel verder.
Okay, okay, wij hadden eerst ook twijfels. Laarzen voor kinderen mét een klein hakje? Is dat wel goed voor hun voetjes?
Zelf krijgen de meiden (bijna) allemaal een grote glimlach op hun gezicht bij het passen van deze kinderlaarzen. Een beetje net zoals mama, klik klak flaneren ze over straat.
Wist je trouwens dat je echt kunt paardrijden met deze boots?
Bootstock is Nederlands schoenenmerk wat zich helemaal heeft gespecialiseerd in het maken van goede kwaliteit cowboylaarzen. Voor peuters, jonge meiden en dames. Een jong bedrijf, wat timmert aan de weg sinds 2020, en met succes. Oprichtster Mariska was voor haar dochter op zoek naar dé perfecte cowboyboots. Een lastige zoektocht. Dit inspireerde haar om zelf dé perfecte boots te maken.

Zijn Bootstocks goed voor kindervoeten?

Jazeker! Schoenen zijn belangrijk voor groeiende voeten, vandaar dat bootstock veel aandacht heeft besteed aan het comfort + design. Er is goed gekeken naar de vorming van een kindervoet. De boots worden met de hand gemaakt van de beste materialen.

bootstock

Duurzaam? Past dat bij Bootstock?

Duurzaam, eerlijk en veilig. Een prioriteit! Op deze manier krijgen de makers een goed loon en heb je lang plezier van de Bootstock boots. Je kunt de boost gerust nog een ronde doorgeven aan je zusje, buurmeisje of nichtje.
De fabriek waar Bootstock gemaakt wordt heeft kwaliteit, duurzaamheid, mens en milieu in een hoog vaandel staan. Ze werken bijvoorbeeld met een no waste technologie. Klinkt goed hé?

Bootstock kinderlaarzen

Alle bootstock kinderlaarzen hebben een eigen unieke look; bohemian/vintage, stoer en western. Een neutrale kleur of juist met gezellige kleurtjes.
Het leer van de Bootstock boots wordt vakkundig en met professionele apparatuur bewerkt in de eigen leerlooierij. Handgemaakt volgens de Goodyear Welted methode – van 100% rundleer en mooi afgewerkt. Alle Bootstock cowboylaarzen zijn gemaakt volgens de Goodyear Welted methode. Dit is één van de oudste en duurzaamste techniek om laarzen met de hand te maken.
Wat die techniek inhoudt in een notendop?
Het bovenmateriaal wordt met een dubbele gestikte naad bevestigd aan de binnenzool. Hierdoor worden de laarzen meer waterdicht en gaan de laarzen veel langer mee. Je kunt zelfs de buitenzool eenvoudig vervangen (mocht het nodig zijn) waardoor ze nog meer rondes mee kunnen.

Hoe verzorg je Bootstock laarzen?

Leren cowboy boots moeten onderhouden worden.
Spuit ze in voordat ze gedragen gaan worden met een impregneerspray. Hiermee maak je de laarzen vuil- en vochtafstotend.
Als de laarzen een behandeling nodig hebben, maak ze dan eerst schoon met een zachte borstel. Met een zachte doek of spons met (zeep) water en / of witte azijn maak je de boots schoon. Zodra ze droog zijn kun je ze verder behandelen. Bijvoorbeeld met een leerconditioner.
Heb je dit gedaan, spuit de boots dan weer in met een impregneerspray.
Lees hier meer over het onderhouden en verzorgen van Bootstock laarzen.

Zo, een stukje achtergrond informatie over de Bootstock laarzen.
Klik dus snel hier om alle modellen te bekijken.