Snelle verzending 1-2 dagen | Spaar voor korting

Kind zo blij 3.0

Kind zo blij 3.0

Tien jaar geleden is Stella gestart met een webwinkel. Een webwinkel met alleen met duurzame jongenskleding. Er is altijd genoeg te vinden voor meisjes, nu was het tijd om alle jongens te laten shinen in hun outfits. Goede kwaliteit kinderkleding en alles behalve saai.
De eerste kleding was besteld en de webwinkel werd gevuld.

Al kletsend op het schoolplein kwam Nelleke ook in het bedrijf. Dus naast vriendinnen waren we opeens ook compagnons.
Een echte stenen winkel lonkte al gauw, maar waar start je met zo’n avontuur?
We kregen de kans om als ‘shop in shop’ te starten op de bovenverdieping van de kinderwinkel, Juffrouw Pollewop. Zo konden we een jaar ‘proeven’ aan het hebben van een echte winkel, en hoe leuk het zou zijn om samen te werken. Want als je nog een prille vriendschap hebt, is samenwerken niet altijd gegarandeerd een succes. En zo geschiedde, de vriendschap werd hechter en mooie plannen werden gemaakt.
Na een jaar wilde de dames van de kinderwinkel de ruimte zelf weer vullen en stonden we op een keerpunt: zelf een pand huren? Of alleen met de webwinkel verder gaan? We kozen voor het avontuur!
Wat hebben we vele pandjes in de binnenstad bekeken, waar menig makelaar dacht: ‘die twee meiden willen een winkel beginnen met kinderkleding, dat kan toch niks worden?’. Daar stonden we, onervaren, en met zoveel minder ‘durf’ dan nu.
Ruim 4 jaar hebben we een winkel kunnen huren op de Voorstraat west. Een lief monumentaal pandje, wat erg scheef stond. Vele van jullie zullen deze tijd nog kunnen herinneren of niet? We maakten de leukste etalages, we ontdekten sociale media, kregen meer naamsbekendheid, hadden veel lol en groeide al snel uit ons jasje.
We verhuisden naar het begin van de Voorstraat West. Waar de oh zo lelijke Zeeman zat, kwam nu Kind zo blij. Je snapt dat er flink verbouwd moest worden, om zo de uitstraling van de Zeeman te laten verdwijnen.
We waren nog maar net verhuisd en toen kwam daar: ‘Hallo Corona’. Dit was een flinke tegenvaller. Het verplicht dicht moeten van de winkel, nergens recht op hebben vanuit de overheid, het vele schakelen, we kunnen niet anders zeggen dat dit ons veel stress heeft opgeleverd.
En yeah, toen mochten we weer open, maar daar stond de volgende crisis alweer op onze deur te kloppen: de energiecrisis. Het vroeg wederom veel van ons, met gemopper, ongeloof en een traan. Maar, de positiviteit en het omdenken zijn nooit gestopt. We probeerden te blijven inspireren en kansen te zien.

Als je met je bedrijf hobbels tegenkomt, dan kom je ook zeker jezelf tegen. Je verlegt continue je grenzen, omdat je zo graag wilt.
We hebben dus oprecht een plan opgesteld om te stoppen met Kind zo blij. Wikken en wegen, de ene dag wilde we het wel een kans geven en de andere dag niet meer. Nelleke heeft al heel wat vacatures doorgespit, maar dacht bij alles: dit is bij lange na niet zo leuk als Kind zo blij. Stella ging maar door, en door. Het is niet voor niets dat Nelleke regelmatig zegt: vergeet jezelf niet! Als zij iets doet, gaat ze voor 200% en heeft weinig rust in haar r**t. Waar Nelleke lekker rustig een serie kan wegkijken (vooral Franse en Spaanse), denkt Stella: hoe kan ik zoveel mogelijk doen in 24 uur (leerpuntje).
Maar goed: Stella heeft eindelijk gedaan wat ze al een tijd moest doen: kiezen voor zichzelf. Ik, Nelleke ben wat trots op haar, want naar jezelf kijken is best een uitdaging. 

Ze neemt niet meteen afscheid, want daar zijn we niet goed in. We hebben nog leuke dingen voor de boeg, zoals een kleine make-over van de winkel, een aanpassing van de huisstijl, een hele leuke samenwerking … Zoals je leest: het ‘borrelt’ nog steeds.

Vanaf maart gaat Stella eerst met de voetjes omhoog. Toch eens die Spaanse en Franse series bekijken. Ze blijft onze vraagbaak en op de achtergrond onze grafische held. Stella kennende zal ze vast nog wel eens aan de balie zitten met een kop thee. Of ineens bij nood achter de toonbank staan. Want eerlijk: missen kunnen we elkaar niet!  

Dus om Kind zo blij weer op te bouwen sluiten we voorlopig op de dinsdag onze deuren. Onze rots in de branding, Anita blijft. Wat zijn we daar blij mee! Voorlopig worden de openingstijden van woensdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur.

Wat er nog meer gaat veranderen?
We gaan afscheid nemen van een aantal merken. Een klein aantal merken blijven in ons assortiment. Bij ons vind je voortaan alleen de echte eye-catchers, de snoepjes, de verjaardagsjurken, de sweaters waarmee je kunt shinen. We gaan een leuke samenwerking aan met CarlijnQ. Helemaal terug van weggeweest! We kunnen niet anders zeggen dat wij zeer enthousiast zijn over de aankomende collectie. Fun, funny en funky! En laat dat nou net zijn waar we van houden.
Er staat ook weer een bestelling klaar met lekkere kleuren Bergstein kaplaarzen, Veja sneakers komen weer terug in het assortiment en misschien ook Vans sneakers. Why? Gewoon omdat het zo lekker matcht bij alle leuke collecties.

Omdat we altijd een half jaar van te voren alle collecties bestellen, maar wij twijfelde over de toekomst van Kind zo blij, hebben we niets ingekocht voor SS24. We hebben contact met een aantal merken om dit seizoen de lente-/zomer collecties in te kopen. Dus het kan dit seizoen iets anders gaan dan je van ons gewend bent, maar zoals altijd komt het altijd goed!

Dus lieve jij, vanuit de grond van ons hart: wederom bedankt voor al jullie bezoekjes (live & online) het afgelopen jaar. We hebben weer vele van jullie aan een mooie jurk of een toffe sweater mogen helpen. De kraamcadeautjes waren ook dit jaar niet aan te slepen (een vruchtbaar jaar) en als kers op de taart: de decembermaand. Een maand waarin we de leukste cadeautjes voor de man met de baard in mochten pakken, en als afsluiter al jullie kerstcadeaus! Een record aantal ‘Kind zo blij’ cadeautjes lagen er onder jullie bomen. Wat een feest! Dus we blijven de leukste producten voor jullie zoeken en hopen dat jullie ons in het gloednieuwe 2024 weer gezellig op komen zoeken.

We wensen jullie allemaal een heel fijn en gezond 2024 toe!

Liefs Stella, Nelleke en Anita

Categorieën: