Snelle verzending 1-2 dagen | Spaar voor korting

Over het merk : The Campamento

Over het merk : The Campamento

The Campamento, een Spaans merk dat al een aantal seizoenen in onze winkel te verkrijgen is. Ieder seizoen weten ze ons te verrassen met bijzonder materiaal gebruik, mooie kleurencombinaties en pasvormen. Benieuwd naar het verhaal achter dit mooie merk? Tijd om Jorge eens te interviewen. Wist je dat The Campamento vorig jaar een tour heeft gedaan langs hun Nederlandse retailers?

Hoe lang bestaat The Campamento?

We hebben The Campamento opgericht in mei 2018. In januari 2019 lanceerden wij onze eerste collectie. Tot dat moment was alles een ‘achter de schermen’-moment. In januari 2024 vieren we onze 5e verjaardag.

Wat betekent de naam: The Campamento?

Campamento betekent ‘kamperen’. Dit roept bij ons de kinderlijke beelden op uit onze kindertijd en de films waar we vroeger van genoten. The Campamento is een mix van 2 woorden in verschillende talen (Engels en Spaans). Dit komt omdat we ons merk als een ‘lokaal merk’ beschouwen, maar we wilden ook openstaan ​​voor de wereld. 95% van onze inkomsten komt uit Spanje, maar we willen altijd ons gebied aan de wereld promoten: Galicië, door de foto’s die we maken, de muziek die we kiezen en de verhalen die we vertellen. Hoe groot is jullie team? Wij zijn een team van 6 mensen met verschillende achtergronden, die het erg leuk vinden al onze verschillende achtergronden en kennis bij elkaar te brengen. We zijn een kleine ‘familie’ en voelen ons erg gelukkig om met elkaar te werken en van elkaar te leren.

Als je The Campamento in 3 woorden zou moeten omschrijven, zou dat zijn:

Creatief, speels en transparant. Kom jij uit de kledingindustrie? Wat heb je voor The Campamento gedaan? Voordat we The Campamento oprichtten, hebben we tijdens onze werkervaring zowel in de textielsector als in andere sectoren gewerkt. Wij zijn van mening dat elke ervaring positief is en kennis oplevert, die we kunnen toepassen in onze toekomstige projecten. Als je in de textielindustrie werkt, besef je dat het ondanks dat het een mooie sector is, ook heel vervuilend is en dat we het anders wilden aanpakken. Daarom hebben we besloten om The Campamento op te richten. Om te proberen een verantwoordelijk merk op te zetten, door kleine hoeveelheden op aanvraag te produceren, te produceren in nabijgelegen fabrieken om CO2-uitstoot te voorkomen en vele andere dingen die we doen en moeten verbeteren.

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie?

Duurzaamheid is een van de waarden die ons laten zien hoe we ons merk kunnen opbouwen. Na onze eerste werkervaringen zien we ons merk als het instrument om verantwoordelijk om te gaan met ons milieu.

‘We willen verantwoordelijk omgaan met ons milieu’

Vaak waren we betrokken bij gesprekken over hoe we de dingen goed moesten doen, maar we deden hier te weinig mee. Duurzaamheid was dus een van de belangrijkste redenen om onze banen op te zeggen en The Campamento te lanceren. Het betekende dat we zelf de verantwoordelijkheid kregen. We zetten rustige stappen en zijn trots op wat we hiermee bereiken. Sinds ons begin werken wij eraan om al onze processen en de gebruikte materialen duurzamer te maken. Stap voor stap introduceren we (met trots) verbeteringen die op kleine schaal een verschil zullen maken. Omdat we weten dat mode niet het meest duurzame bedrijfsmodel is, voelen we ons verantwoordelijk voor het blijven onderzoeken en implementeren van verbeteringen op het gebied van milieu en duurzaamheid. Tussen 30% en 40% van het biologische katoen dat in onze collecties wordt gebruikt, is GOTS-gecertificeerd. Deze norm stelt eisen in de hele toeleveringsketen voor zowel ecologische als arbeidsomstandigheden bij de textiel- en kledingproductie met behulp van biologisch geproduceerde grondstoffen. Biologische productie is gebaseerd op een landbouwsysteem dat de bodemvruchtbaarheid in stand houdt en aanvult zonder het gebruik van giftige, persistente pesticiden of synthetische meststoffen. Daarnaast omvat het welzijnsnormen voor de veehouderij en verbiedt het genetisch gemodificeerde organismen. Bij al onze katoenproductie werken we samen met ‘The Better Cotton Initiative’ om de katoenteelt wereldwijd te verbeteren. BCI verbindt mensen en organisaties in de hele katoensector, van veld tot winkel, om meetbare en voortdurende verbeteringen voor het milieu, boerengemeenschappen en de economieën van katoenproducerende gebieden te bevorderen.

Waar ben je het meest trots op?

We zijn er trots op dat we elke dag kunnen werken aan een project dat ons boeit en ons in staat stelt dingen te doen op de manier die volgens ons passend is. We hebben ook een netwerk gecreëerd van medewerkers en vrienden met wie we samenwerken en waarmee we een sterke band voelen. Dat is soms heel moeilijk te bereiken en we zijn er echt trots op dat we deze mensen hebben die ons project steunen, en wij steunen dat van hen.

Wat is je eigen kledingstijl?

We houden ervan om kleding te dragen die comfortabel is en die onze eigen persoonlijkheid weerspiegelt. Wij waarderen en kopen merken die een verhaal achter hun kleding hebben. Dit spreekt ons het meeste aan. Als we in het ontwerpproces zitten, hebben we het gevoel dat we kleding ontwerpen die we graag zelf zouden dragen als we net zo moedig waren als alle kinderen. Kinderen zijn zo natuurlijk dat alles er geweldig uitziet, welk type kleding ze dan ook dragen. Om eerlijk te zijn, zijn we daar best een beetje jaloers op. We zouden zeggen dat we een The Campamento-stijl dragen, maar dan rustiger.

Heb je voor ons een leuke vakantietip als we jouw regio bezoeken?

Galicië is een zeer groen gebied in Spanje dat veel verandert afhankelijk van de seizoenen. Het is moeilijk om slechts één plek te kiezen, maar ik zou zeggen dat als je in de winter reist, je de Fragas do Eume niet mag missen; een beschermd natuurpark met een grote diversiteit aan flora en fauna. De vochtigheid en het licht dat door de lommerrijke bomen valt, maken dit grote bos tot een magisch en mystiek gebied met duizenden verhalen en tradities. Als je in de zomer reist, raden wij aan naar de stranden van Rias Baixas te gaan, met het fijne zand en het kristalheldere water. Het water is ontzettend koud, maar dat betekent dat je midden augustus wel alleen op het strand kunt zijn. Een echte luxe!

Wat is het beste Spaanse gerecht dat we ooit moeten proeven?

Het is moeilijk om een gerecht te zeggen, want Spanje is divers en dat proef je in de gerechten. Elke regio heeft fantastische tradities die tot uiting komen in het eten. Dit antwoord zal tot veel discussies leiden, maar als we één gerecht uit onze regio, Galicië, moeten noemen: “Pulpo a feira” (octopus in Galicische stijl). Je zult verrast worden als je het geluk hebt om het te proberen!

‘KINDEREN KUNNEN ELK TYPE KLEDING DRAGEN, WE ZIJN DAAR EEN BEETJE JALOERS OP’

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Ons plan voor de toekomst is om te blijven werken aan het aanbieden van een kwaliteitsproduct zoals we dat nu doen. Om te kunnen verbeteren op het gebied van duurzaamheid, aangezien vervuiling het grootste probleem is dat we hebben in de textielindustrie. Daarnaast zullen we zoveel mogelijk profiteren van de kansen die het merk ons ​​biedt om andere makers en professionals te ontmoeten die ons als persoon laten groeien door de samenwerking.

Nieuwsgierig naar de collectie van dit mooie merk? Bekijk The Campamento collectie hier.

Categorieën: